УВЕСТИ „ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ“ У ЦИЉУ ЕФИКСАНИЈЕГ ДЕЛОВАЊА
13.03.2015

УВЕСТИ „ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ“ У ЦИЉУ ЕФИКСАНИЈЕГ ДЕЛОВАЊА

Поводом поплава које су задесиле становнике у делу насеља Ново Село и индустријску зону у Д.Међурову, председник Градске општине Палилула затражио је хитно реаговање надлежних служби Града Ниша. Поплављено је око 200 кућа, пољоприведна газдинства и помоћни објекти.

Овим поводом, председник општине Палилула Бобан Џунић, са сарадницима, директором ЈКП „Наиссус“ и начелником Управе за пољопривреду Града Ниша  обишао је становнике и објекте на угроженом подручију. Стање објеката и инфраструктуре у овом насељу општине Палилула, по чињеничном стању, захтева хитно реаговање надлежних служби - оценили су учесници скупа.

Председник општине Палилула Бобан Џунић изразио је забринутост и најавио да ће затражити од Штаба за ванредне ситуације да хитно предложи увођење мера „ванредне ситуације“ у овом делу територијалне организације Града Ниша како би се омогућило ефикасно реаговање надлежних служби. Он је истакао да се даноноћно ради на решавању проблема мештана и обећао смештај и збрињавање деце о трошку ове општине.

Руководство Градске општине Палилула, по захтеву грађана, у дужем временском периоду указује на проблем плављења подручија у насељу Ново Село. Због великих падавина и појаве подземних вода поплављено је подручије са леве и десне стране пруге, према пословној зони у Г.Међурову. У сарадњи са Саветом грађана, Комунална инспекција општине Палилула, је стално на терену и редовно информише о стању на угроженом подручију. Услед изливања септичких јама постоји опасност по здравље становника.(Д.Видојковић, ЕКОполис)

RTV BelleAmie - Џунић: Прогласити ванредну ситуацију у Новом Селу